Nieuws

Gebraden kip opwarmen?

Kipspecialiteitenjg 221119 18459
15 januari 2020

Ongelofelijk toch?! Die geur van een vers gebraden kip als je voor de vitrine staat te wachten, wanneer we ze recht van de grill halen! Het water komt ons al in de mond! Je neemt al dat lekkers mee naar huis, plaatst het allemaal in de koelkast zodat je eerst als een echte keukenprins(es) die overheerlijke salade of ovenschotel kan klaarmaken!

Af en toe krijgen we de vraag hoe jullie dit thuis het beste kunnen opwarmen. Voor sommigen een eitje, maar voor anderen is het iets volledig nieuw en helpen we je daar ook graag mee verder.

Opwarmen van een gegrilde kip

Maar nu? Die kookkunsten vragen toch om het gezelschap van een perfect gegrilde kip! Geen nood, wij helpen je ook wanneer je thuis bent! Gebruik je een microgolf? Gewoon zak dichthouden en kort maar krachtig opwarmen! 750 – 900 watt gedurende 3 minuten! (kleine stukken ga je uiteraard korter moeten opwarmen). Of toch maar in de oven? Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel. Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten.

Extra tip: voor zowel de microgolf als voor de oven kan je braadsaus vragen! Dit is puur braadvocht van de kip dat in de microgolf een steam effect meegeeft. In de oven kan je de kip er regelmatig mee bedruipen.

Opwarmen van gebakken krieltjes

Ook voor onze gebakken aardappelen geven we jullie graag enkele tips mee om het op te warmen. Kies je voor de microgolf? Zet de zak open in de microgolf en warm ze kort en krachtig op het hoogste vermogen op. Afhankelijk van de hoeveelheid die je hebt meegenomen zal je het korter of langer moeten opwarmen. Het is belangrijk dat je de zak open laat om hier het steam effect te vermijden zodat de aardappeltjes krokant blijven.

De beste manier waarop de aardappeltjes het lekkerst blijven is om ze even kort te bakken in een anti kleefpan. Je hoeft hier geen vetstof meer aan toe te voegen, gewoon even kort opwarmen aangezien ze al gaar zijn.